دیوار سبز می‌تواند بهشت کوچکی داخل منزل یا باغچه رویایی خانه شما باشد. این باغچه عمودی به فضای بلااستفاده زندگی می‌بخشد و جلوه محیط اطراف را چندبرابر زیباتر می‌کند. می‌توانید با یک تیر چند نشان بزنید و با کاشت گیاهان یک‌ساله، چندساله، سبزیجات یا میوه‌های فصلی روی دیوار سبز، بخشی از نیازتان به سبزیجات و گیاهان پرکاربرد را برطرف کنید. اما مسئله بر سر نحوه اجرای دیوار سبز، تجهیزات موردنیاز و محبوب‌ترین ایده‌های پیاده‌سازی این باغچه عمودی است.  در مقالات قبلی در مورد اینکه دیوار سبز چیست صحبت کرده‌ایم، اما در مورد نحوه اجرای آن با ما همراه باشید تا مفصل هر آنچه که نیاز است بدانید را بیان کنیم.

تجهیزات مورد نیاز برای اجرا دیوار سبز 

پیش از ادامه مقاله، لازم است این نکته را یادآوری کنیم که ما سعی می‌کنیم مهم‌ترین نکات درباره نحوه اجرای دیوار سبز را به شما به ساده‌ترین شکل ممکن توضیح دهیم و نکات و ترفندهای کارگشایی را به شما آموزش دهیم اما اگر می‌خواهید دیوار سبز خانه‌ یا محل کارتان آن‌طور باشد که در ذهن‌تان است، توصیه می‌کنیم مشاوره برای طراحی و اجرا را به متخصصان ما در گیالری بسپارید تا خیالتان بابت خروجی کار کاملا راحت باشد. پس مقاله را تا انتها بخوانید و از ایده‌ها و ترفندهای این مقاله کمک بگیرید تا بتوانید با دید بازتری تصمیم بگیرید.
همکاران ما در گیالری آماده ارائه مشاوره به شما هستند

قدم‌به‌قدم نحوه اجرای دیوار سبز با گلدان‌های جیبی

قدم‌به‌قدم نحوه اجرای دیوار سبز

یکی از ساده‌ترین راه‌های ممکن برای اجرای دیوار سبز، استفاده‌ از باغ عمودی با گلدان‌های جیبی است. در این دیوارهای آماده حفره‌ یا به‌اصطلاح جیب‌هایی برای تعبیه گلدان‌ها در نظر گرفته می‌شود. مزیت استفاده از آن‌ها این است که می‌توان فقط بخش کوچکی از دیوار را با گل‌و‌گیاه پر کرد و رنگ‌و‌بوی تازه‌ای به محیط بخشید. در ضمن با توجه به اینکه ظاهر دیوار سبز با رشد گیاهان تغییر می‌کند، می‌توانید گیاهان بیشتری در حفره‌های خالی بکارید و دیوار سبز خود را مجددا طراحی کنید. در ادامه با گیالری همراه باشید تا قدم‌به‌قدم نحوه اجرای دیوار سبز را مرور کنیم.

۱. فضای مناسبی برای اجرای دیوار سبز انتخاب کنید

خوشبختانه دیوار سبز را می‌توان در موقعیت‌های مختلف اجرا کرد؛ فقط باید گیاهان آن متناسب با فضای محیط اطراف انتخاب شوند. برای مثال اگر یک گوشه سایه‌گیر از باغ را برای اجرای دیوار سبز انتخاب می‌کنید، گل‌و‌گیاه روی دیوار هم باید سایه‌دوست باشند یا اگر بخش نورگیر باغ را انتخاب می‌کنید، دنبال گیاهانی مثل ساکولنت‌ها باشید که با نور خورشید ارتباط دوستانه‌تری دارند. اگر هم آب‌و‌هوای منطقه مرطوب است، به‌دنبال سرخس و گیاهان استوایی سایه‌دوست باشید.

در نهایت مطمئن شوید که پس از اجرای دیوار سبز، برای آبیاری و نگهداری به تمام قسمت‌های آن دسترسی داشته باشید.

۲. سطح دیوار سبز را آماده کنید

آماده‌سازی بستر دیوار برای اجرای دیوار سبز

دیوار سبز معمولا مرطوب است و این رطوبت را به دیواری که به آن تکیه داده، منتقل می‌کند. بنابراین یکی از مهم‌ترین نکاتی که باید درمورد نحوه اجرای دیوار سبز بدانید، شناسایی نوع دیواری است که روی آن کار می‌کنید. یک پیشنهاد ساده و کم‌هزینه این است که بین دیوار و گیاهانی که روی آن کاشته می‌شوند، غشا یا شکافی در نظر بگیرید. اگر با دیوار چوبی کار می‌کنید، مطمئن شوید سطح چوب به‌خوبی رنگ شده و در برابر نفوذ آب و رطوبت مقاوم باشد. همچنین مطمئن شوید محل کاشت گیاهان عاری از علف‌های هرز و گیاهان خودرو باشد. در آخر اگر دیوار سبز را روی سقف یا به‌شکل آویزان اجرا می‌کنید، بررسی کنید آب جاری از گلدان‌ها به محیط اطراف آسیب نزند. البته اگر اجرای دیوار سبز را به تیم مجرب گیالری می‌سپارید، دیگر لازم نیست نگران این مرحله باشید.

۳. محل کاشت گل‌و‌گیاه را آماده کنید

اگر از گلدان‌های کوچک استفاده می‌کنید، آن‌ها را با فاصله به دیوار وصل کرده و در جای خود محکم کنید. هر ردیف باید دقیقا زیر ردیف بالایی قرار بگیرد. توصیه می‌کنیم از پیچ‌ها یا میخ‌های محکم برای نصب گلدان‌ها استفاده کنید.

۴. گیاهان موردنظر را انتخاب کنید

به‌تعداد آدم‌های دنیا با سلیقه‌های متفاوت، روش‌های مختلفی برای استایل‌کردن دیوار سبز وجود دارد. اگر دنبال جلوه بیشتر هستید، از گیاهان بلند و دنباله‌دار مانند سرخس و پیچک استفاده کنید و اگر دوست دارید میوه‌ و سبزیجات گلدانی پرورش بدهید، بذر آن‌ها را بکارید.

از گیاهان بادوام و مقاوم استفاده کنید. ترجیحا گیاهان سبک با ریشه‌های کوتاه که فضای زیادی را اشغال نکنند. مثلا میوه‌ها مثل توت‌فرنگی، گوجه‌فرنگی و برگ‌های سالاد برای کاشت عمودی عالی عمل می‌کنند. اما اگر می‌خواهید دیوار سبزتان در تمام فصول سال جلوه خود را حفظ کند، پیشنهاد ما دیواری پوشیده از گیاهان همیشه سبز است که در میان آن‌ها چند گیاه فصلی کاشته می‌شود.

دستتان برای کاشت گل‌ها و گیاهان کاملا باز است و هیچ محدودیتی وجود ندارد. فقط حواستان باشد که گیاهان خوراکی به نور خورشید نیاز دارند. اگر بیشتر به گیاهان زینتی تمایل دارید، هلیانتوم، سدوم، گل مروارید، سرخوشی و فستوکا را امتحان کنید و اگر دیوار سبزتان در گوشه سایه‌گیر باغ است، سرخس، بروملیاد، آجوگا، هیچرا و تیارلا انتخاب‌های بهتری هستند. بسیاری از این گیاهان را مجموعه گیالری در اختیارتان می‌گذارد و لازم نیست از جای دیگری تهیه کنید.

۵. گیاهان موردنظر را در گلدان بکارید

کاشت گل‌ها در گلدان برای دیوار سبز

گلدان‌ها را به اندازه ۱۳ سانتی‌متر با خاک پر کنید و گیاهان را در آن‌ها بکارید. مطمئن شوید محکم کاشته شوند و روی گلدان‌ها را با خاک اضافه پر کنید. این یکی از مهم‌ترین مراحل نحوه اجرای دیوار سبز است.

۶. گلدان‌ها را در حفره‌های دیوار سبز بگنجانید

پس از کاشت گیاهان در گلدان‌ها، فقط باید آن‌ها را در حفره‌های دیوار سبز بگنجانید. سعی کنید این مرحله را با دقت و نظم بیشتری انجام دهید تا گلدان‌ها پلکانی زیر هم قرار گیرند و نتیجه کاملا منظم شود.

۷. به دیوار سبز آب بدهید و از آن نگهداری کنید

اگر گیاهان دیوار سبز را دستی آبیاری می‌کنید، هربار که گیاهان ردیف بالاتر کمی پژمرده به‌نظر می‌رسند، به آن‌ها آب بدهید. رطوبت خود‌به‌خود به لایه‌های پایین‌تر نفوذ می‌کند و کل دیوار خیس می‌خورد. دیوارهای سبز معمولا تا چهار سال سالم و زیبا باقی می‌مانند و بعد از این مدت باید فضای خالی بین گیاهان با گل‌های جدید پر شود.

در نظر داشته باشید که آبیاری دیوار سبز چندان هم راحت نیست ولی یکی از خدمات ما در گیالری، اجرای خدمات نگهداشت است یعنی همکاران ما به‌صورت قراردادی و هفتگی، آبیاری و کاشت و سمپاشی و رفع مشکلات دیوار سبز را انجام می‌دهند و شما با خیال راحت از داشتن دیوار سبز در محل سکونت یا کار خود لذت خواهید برد.
همکاران ما آماده ارائه توضیحات بیشتر به شما هستند

نحوه اجرای دیوار سبز و آبیاری اصولی

سیستم‌های آبیاری یکنواخت برای آبیاری دیوار سبز وجود دارند که آب اضافه را به مخزن برمی‌گردانند و مجددا از همان آب برای آبیاری گیاهان استفاده می‌کنند. شما می‌توانید از این سیستم‌ها استفاده کنید یا خودتان به‌صورت دستی آبیاری را انجام دهید. فقط مراقب باشید که آبیاری کاملا یکنواخت باشد، چون معمولا در این صورت گیاهان پایین‌تر بیشتر آبیاری می‌شوند.

نحوه آبیاری اصولی دیوار سبز

یک گزینه دیگر برای کسانی که وقت باغبانی ندارند یا می‌خواهند در مصرف آب صرفه‌جویی کنند، استفاده از یک سیستم خودآبیاری است. شیلنگ، لوله‌های نازل، مخزن و پمپ آب نصب می‌شوند و روزانه مقدار مشخصی آب و تغذیه گیاه از طریق لوله‌ها وارد خاک یا زغال می‌شود. در کنار این‌ها وزن سیستم آبیاری و استحکام حصار یا دیوار باغ خود را نیز در نظر داشته باشید. ممکن است به یک غشای ضد آب یا شکافی برای محافظت از دیوار پشتی نیاز داشته باشید. طراحان گیالری موقع اجرای دیوار سبز نحوه آ‌بیاری آن را هم در نظر می‌گیرند و با توجه به امکانات محیط و ترجیح شما، بهترین گزینه را پیاده‌سازی می‌کنند.

ایده‌های جذاب برای نحوه اجرای دیوار سبز

دیوار سبز به ما امکان می‌دهد از فضای محدود باغ یا حتی گوشه‌و‌کنار خانه به باشکوه‌ترین شکل ممکن استفاده کنیم. البته نحوه اجرای دیوار سبز و تناسب آن با محیط اطراف تاثیر شگفت‌انگیزی بر زیبایی محیط دارد. در ادامه به محبوب‌ترین مدل‌ها اشاره می‌کنیم.

۱. دورتادور حیاط را با دیوارهای سبز احاطه کنید

کمبود فضا دلیل قانع‌کننده‌ای نیست. دیوار سبز لزوما به فضای زیادی نیاز ندارد و در کوچک‌ترین حیاط‌ها، روف گاردن‌ها و حتی نشیمن خانه‌های شما به‌راحتی گنجانده می‌شود. اما اگر واقعا فضا محدود است، دیوار سبزتان را روی حصار دورتادور حیاط خانه یا نرده‌های بالکن اجرا کنید و حس سرزندگی طبیعت را این‌طوری مهمان خانه کنید.

۲. روی دیوار سبز گیاهان رونده و وحشی بکارید

انتخاب گیاهان رونده برای گرین وال

همه‌چیز بستگی به سلیقه شما دارد. از منطقه امن خارج شوید و با گیاهان غیرمعمول ظاهر متفاوتی برای دیوار سبزتان طراحی کنید. برای مثال می‌توانید یک ردیف را علف‌های بلند بکارید تا به باغچه عمودیتان عمق بدهید و بعد با پیچک روی دیوار را بپوشانید. اگر به‌دنبال طرح متفاوتی هستید، گیاهانی انتخاب کنید که کمتر کسی به آن‌ها فکر می‌کند!

۳. با شکوفه‌های رنگارنگ، دیوار سبزتان را زنده‌تر کنید

پیشنهاد می‌کنیم حتما از گل‌های بستری رنگارنگ برای پوشش روی دیوار سبز استفاده کنید تا جلوه زیباتر و زنده‌تری به آن ببخشند. خاطرتان باشد گیاهان گلدار باید هرس شوند تا اواخر هر فصل فضای کافی برای رشد شکوفه‌های جدید وجود داشته باشد.

۴. از پانل‌های دیوار سبز آماده استفاده کنید

اگر سررشته‌ای در طراحی و اجرای دیوار سبز از صفر تا صد ندارید، می‌توانید از پانل‌های آماده و حتی از پیش کاشته‌شده استفاده کنید. این پانل‌ها کاملا حاضر و آماده در ابعاد دلخواه قابل خریداری و نصب هستند و کمک می‌کنند باغ شما با حداقل تلاش ممکن، زیبا و دل‌انگیز به‌نظر برسد.

۵. با سرخس و گیاهان همیشه‌سبز، دیوار را تازه و زنده نگه دارید

از گیاهان همیشه‌سبز استفاده کنید تا دیوار سبزتان در هر فصلی از سال تازه و شاداب به‌نظر برسد. پیشنهاد ما به شما استفاده از پانل‌های آماده با گیاهانی مثل سرخس یا دیگر گیاهان پر شاخ‌و‌برگ است. دقت کنید این دیوارها هر دو یا سه روز یک بار به آبیاری نیاز دارند.

۶. یک دیوار سبز گالری‌مانند اجرا کنید

نحوه اجرای دیوار سبز به‌صورت گالری

هیچ اجباری نیست دیوار سبز باغ شما سراسر پوشیده از برگ‌های گیاهان باشد. سنت‌شکنی کنید و گیاهان را در در گلدان‌ها و قاب‌های زیبا بکارید و از دیوار آویزان کنید. این‌طوری هم به گیاهان کمتری احتیاج دارید هم هزینه نگهداری آن‌ها کمتر خواهد بود. هر وقت دلتان خواست تغییری در دیوار سبزتان ایجاد کنید، گلدان‌ها را پایین بیاورید و گل‌های دیگری در آن‌ها بکارید.

۷. از تاثیر گیاهان رونده و خزنده غافل نشوید

گیاهان بالارونده و خزنده نیازی به سیستم‌های آبیاری ندارند و از این جهت خیالتان را راحت می‌کنند. فقط کافی است تکیه‌گاهی برای گیاه در نظر بگیرید تا به‌محض این‌که از خاک بیرون آمد، به آن بچسبد و رشد کند. البته کاشت این گیاهان در نزدیکی دیوار یا حصار، از نفوذ آب باران به ریشه‌ گیاه جلوگیری کند. یعنی نحوه اجرای دیوار سبز باید طوری باشد که بتوانید پیوسته آن را به‌صورت دستی آبیاری کنید.

۸. دیوار سبز را داخل خانه اجرا کنید

دیوار سبز مختص باغ و محیط‌های آزاد نیست. به‌جای آنکه گلدان‌های کوچک و بزرگ را کنج پذیرایی بچینید و فضای خانه را اشغال کنید، یک قاب عکس بزرگ بردارید و روی آن دو گلدان نصب کنید یا به‌سلیقه خودتان طرح دیگری برای دیوار سبز داخل خانه اجرا کنید. فراموش نکنید گیالری فقط مجری دیوار سبز بیرون از خانه نیست! طراحان حرفه‌ای این مجموعه آماده‌اند دیوار سبز را در موقعیت موردنظر شما طراحی و اجرا کنند.

کدام گیاهان را برای اجرای دیوار سبز انتخاب کنیم؟

شما می‌توانید طیف وسیعی از گیاهان چند ساله علفی، چمن، درختچه‌های کوچک و حتی میوه و سبزیجات را روی دیوار سبز خود بکارید. سعی کنید از گیاهان معطر، گل های فصلی و پیاز استفاده کنید. بهترین گیاهان برای اجرای یک دیوار سبز عبارت‌اند از:

البته لازم نیست تمام گیاهان نام‌برده را روی دیوار سبز بگنجانید یا تمام دیوارهای حیاط را سراسر با شاخ‌و‌برگ گیاهان مختلف بپوشانید. همین که یک واحه گیاهی کوچک در بخشی از باغ یا داخل خانه اجرا کنید و گیاهان مورد علاقه خود را روی آن بکارید، برای روح‌بخشیدن و شاداب‌کردن محیط اطراف کافی است.

کلام آخر

دیوار سبز یکی از محبوب‌ترین گرایش‌های علاقه‌مندان به گل‌و‌گیاه است. این باغچه‌های عمودی مخصوصا در سال‌های اخیر طرفداران زیادی پیدا کرده‌اند و هر روز بیشتر از قبل راه خود را به باغ‌های مسکونی باز کرده‌اند. چرا؟ چون همین تغییر ساده محیط خانه یا حیاط را به‌مراتب زنده‌تر و رویایی‌تر از قبل می‌کند. اما انتخاب نوع گرین وال با توجه به سبک خانه یا مدل حیاط‌سازی به تخصص افراد حرفه‌ای نیاز دارد. افرادی مثل طراحان گیالری که سال‌هاست در زمینه طراحی فضای داخلی و فضای سبز فعالیت دارند و آماده‌اند تا همه‌جوره شما را راهنمایی کنند. پس اگر به‌فکر پیاده‌سازی گرین وال هستید، اگر می‌خواهید کار را به دست کاردان بسپارید، گیالری آماده خدمت‌رسانی به شما است.

Post Views: 358
دیوار سبز, محوطه سازی بدون نظر

اشتراک‌گذاری:

بدون نظر

نظر خود را بگذارید